Laser Therapie

De lasertherapie is geen vervanging van de normale therapie, maar kan wel medicijngebruik verminderen, met name pijnstillers en cortison door vlottere heling en pijn reductie. In Amerika is de laser al massaal ingezet en werd uitgeroepen tot beste innovatie in de diergeneeskunde in 2009.

Steeds meer studies tonen het nut er dan ook van aan. We wisten al heel lang dat fotonen (lichtdragers) een positieve bijdrage aan genezing leveren, maar wat nieuw is dat dit type laser dieper in de weefsels kan doordringen. Hierdoor zijn de toepassingen enorm uitgebreid. Het verminderd zwelling. Zo wordt het postoperatief over de wond toegepast waardoor  minder zwelling optreedt en daardoor minder pijn en snellere heling.

Bij oorontsteking waarbij het gehoorkanaal dichtzit is het moeilijk zalven. Na de laser is het kanaal binnen 6uur open waarna de zalf kan worden toegepast.

De laser heeft de volgende indicaties:

arthritis, oedeem, likgranuloom, wonden, pijn na trauma, post operatief pyotraumatische dermatitis, fracturen, abdominale stoornis, neus en holte ontstekingen, urineweg stoornissen, bloedoor, tandvleesontstekingen, thoracale stoornis, anaalzak ontsteking, perianale fistels en oorontsteking.

De therapeutische laser kan voor honden katten en paarden worden ingezet en is in de nabije toekomst een onmisbaar hulpstuk in de dagelijkse diergeneeskundige praktijk.