Skip to main content

Dierenkliniek 't Gooi

Chirurgie

Chirurgische zorg voor dieren

In onze operatiekamer kunnen we alle soorten operaties uitvoeren. Over het algemeen worden de meeste operaties in de ochtend gedaan. Standaard operaties die wij regelmatig uitvoeren zijn onder andere sterilisaties en castraties bij honden, katten en knaagdieren. Ook standaard eerstelijns ingrepen zoals: wondhechten en reconstrueren na verwondingen, het verwijderen van een vreemd voorwerp uit het maagdarmstelsel, maar ook meer gespecialiseerde ingrepen.

Chirurgie is een belangrijk onderdeel binnen de zorg die wij leveren voor uw huisdier. Wij besteden veel aandacht aan goede nascholing, goede apparatuur en monitoring van uw dier.

Door middel van speciale reconstructieve chirurgie kunnen wij grote tumoren of tumoren die op een lastige plek zitten verwijderen. Zit er een tumor op een beweeglijke plek of is er weinig huid over om het defect te sluiten, dan kunnen we met speciale flap technieken toch zorgen voor zo min mogelijk spanning op de wondranden.

Ook postoperatief is de zorg voor uw huisdier van belang. Er is de beschikking over zuurstoftoediening waarbij onze patiënten na een operatie over kunnen beschikken. Het herstel van deze patiënten is beter doordat zij de beschikking hebben over een hogere concentratie aan zuurstof.

Weke delen chirurgie

Chirurgische oncologie ofwel tumorchirurgie, is echt een aparte specialisatie geworden. Het houdt o.a. in het nemen van tumorbiopten, verwijderen van (grote) tumoren waarbij soms ook reconstructie van de huid nodig is, snelle verwijdering van de milt bij bloedverlies uit een gezwel in dit orgaan, operaties binnen de borstkas en pootamputatie.

In de operatiekamer van het Dierenkliniek 't Gooi  zijn de meest moderne anesthesiemiddelen en -apparatuur aanwezig. Ook pijnmanagement vóór, tijdens en na een operatie is van groot belang. Na een operatie krijgen dieren op de opnameafdeling diverse pijnstillers, hetgeen wordt vervolgd wanneer ze thuis zijn. De goed getrainde groep assistentes speelt hierin een belangrijke rol.